Praktisk prøve D6

Vi i Sjøkompetanse AS er stolte over å kunne tilby praktisk prøve for D6 sertifikatet. Som en voksende aktør innen maritim opplæring, er vi godt rustet med både godkjent assessor og fartøy for å sikre en grundig og effektiv gjennomføring.

Sjøfartsdirektoratet har innført sertifikatkrav for alle yrkesfartøy med lengde over 8,00 meter. Dette betyr at alle de arbeidsfartøy, slepebåter, oppdrettskatamaraner og andre som var sertifikatfri med lengde 14,99 m fra og med 01.01.2024 får krav om sertifikat for fører og eventuell styrmann.

Frem til og med 31.12.2023 er det en overgangsordning som gjør at personell som operer næringsfartøy under 15 meter i dag, under gitte forutsetninger kan få utstedt D6 sertifikat (begrenset opptil 15 meter) gjennom en praktisk utsjekk. Denne utsjekken kan vi altså hjelpe Dere med!

Vi kan tilby:

  1. Godkjent Assessor: Vår assessor er godkjent i henhold til de internasjonale kravene fastsatt i STCW-78-konvensjonen, som er anerkjent og implementert av Sjøfartsdirektoratet i Norge.
  2. Fartøy til utsjekk: Vi har et fartøy klart til bruk for den praktiske prøven, utstyrt med nødvendige fasiliteter for å sikre en smidig prosess.
  3. Utsjekk hos kunden: For de som foretrekker det, tilbyr vi også muligheten for å gjennomføre prøven direkte hos kunden på kundens egne fartøy.

Viktig Informasjon fra Lovverket:

I henhold til retningslinjene fra Sjøfartsdirektoratet er det viktig å merke seg at praktisk prøve for D6 sertifikatet må være fullført innen 31.12.2023. Vi anbefaler derfor alle våre potensielle kunder å ikke utsette denne prosessen unødig.

For mer detaljert informasjon om lovverket og kravene, vennligst besøk Sjøfartsdirektoratets offisielle nettside (www.sdir.no).

Vi ser frem til å bistå deg og ditt team i denne viktige prosessen. Vennligst ta kontakt med oss for eventuelle spørsmål eller for å avtale en tid for prøven.

Skroll til toppen