Har du D5L sertifikat? Da kan du enkelt få D6!

I forbindelse med innføringen av det nye Dekksoffiser klasse 6 (D6) sertifikatet (som gjelder for yrkesfartøy mellom 8 og 24 meter) har Sjøfartsdirektoratet tilrettelagt to ulike overgangsordninger til de nye reglene. Den ene overgangsordningen gir deg som har Fritidsskippersertifikatet (D5L/D5LA) en gyllen mulighet for å skaffe deg det nye D6 sertifikatet ved å avlegge en praktisk prøve.

Sitat fra Sjøfartsdirektoratet sine nettsider;

Overgangsordning 2 gjelder for D6 (24 meter):
Dersom du har gyldig Fiskeskippersertifikat klasse C eller Fritidsskippersertifikat (D5L/D5LA), kan du søke på bakgrunn av denne ordningen. Det må dokumenteres enten 12 måneders fartstid på fartøy over 8 meter, eller gjennomført praktisk prøve. Overgangsordningen gjelder frem til 31.12.2023. Etter denne dato vil det ikke være mulig å søke om dette sertifikatet.”

Vi i Sjøkompetanse AS har godkjent assessor og kan hjelpe deg med gjennomføringen av den praktiske prøven! Prøven kan gjennomføres i vårt fartøy, eller vi kan komme til deg (under gitte forutsetninger). Ta kontakt så finner vi en løsning i fellesskap.

Og husk: ordningen utløper 31.12.2023, så her må du ikke vente for lenge!

Skroll til toppen